IZJAVA O ZASEBNOSTI

V podjetju Lontech ogrevalna tehnika d.o.o. cenimo vašo zasebnost zato težimo k najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Zagotavljamo vam, da vaše podatke obdelujemo v skladu z veljavno evropsko zakonodajo. Namen naše Izjave o zasebnosti je, da vas obvestimo o svoji politiki zasebnosti ter da vas seznanimo s tem, za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni in uporabljeni ter kakšne so vaše pravice v zvezi z vašimi podatki, ki jih hranimo. Dostop do osebnih podatkov je dovoljen le pooblaščenim zaposlenim in pogodbenim obdelovalcem, v obsegu in z namenom, ki je nujno potreben za nemoteno izvajanje delovnih procesov, zagotavljanje storitev podjetja in izpolnjevanje pravic in obveznosti iz sklenjenih pogodbenih razmerij s stranko. 

Upravljavec vaših osebnih podatkov
Upravljavec vaših osebnih podatkov je Lontech ogrevalna tehnika, Nomenj 13, 4264 Bohinjska Bistrica (v nadaljevanju Lontech d.o.o.). Lontech d.o.o. vaše osebne podatke uporablja izključno za potrebe izpolnitve vašega naročila (pošiljanje informativnega gradiva, računov, predračunov oz. ponudb, vse v zvezi z naročilom oz. povpraševanjem) in ostalega, kar je povezano z naročilom in potrebno komunikacijo ter skladno z nameni, za katere ste nam podali vaše soglasje.

Obvezujemo se, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletne strani www.lontech.si ostali hranjeni, varovani in obdelovani s strani Lontech d.o.o.. Upravljavec osebnih podatkov bo z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov. 

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov
V kolikor imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali načinom obravnave osebnih podatkov, se lahko obrnete na za to pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov preko elektronskega naslova suzana@lontech.si ali pokličete na tel. št. 031 344 013. 

Namen obdelave osebnih podatkov in pravni temelji
Lontech d.o.o. osebne podatke strank obdeluje v okviru in za namen izvajanja pogodbenih razmerij. Na podlagi pogodbenega pravnega temelja se osebni podatki v potrebnem obsegu obdelujejo za namen sklenitve pogodb, po prejemu ponudbe oz. povpraševanja posameznika in v fazi reklamacijskih zahtevkov. Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani in zbrani. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, vas bomo predhodno kontaktirali in zaprosili za vašo predhodno pisno privolitev.

Piškotki
Ob vsakem obisku naše spletne strani se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika. Tako zbrane (osebne) podatke zbiramo s pomočjo piškotkov, pri čemer vas bomo pred namestitvijo bolj invazivnih piškotkov vprašali za vašo privolitev, medtem ko lahko določene druge podatke zbiramo že na podlagi naših zakonitih interesov.
Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporabljajo se za različne namene (košarice v spletnih trgovinah, prikaz naprednih vsebin, vodenje statistike obiska strani,..)
 
Pošiljanje povpraševanj
Ko na naši spletni strani izpolente obrazec za povpraševanje in vnesete kontaktne podatke (ime, priimek, naslov, elektronski naslov, telefonska številka) vaše osebne podatke obdelujemo izključno za namen priprave odgovora na vaše povpraševanje. V ta namen zbiramo zgolj tiste podatke, ki nam jih posredujete na prostovoljen način. Vsi podatki, ki so zbrani preko naše spletne strani www.lontech.si ali kako drugače sporočeni (npr. preko telefona), se zbirajo z namenom zagotavljanja storitev spletne trgovine lontech.si in za vodenje našega poslovanja in interno administracijo. Posredovane kontaktne podatke lahko na podlagi našega zakonitega interesa obdelujemo tudi za osnovno prilagojeno komuniciranje z vami preko elektronske pošte in vam skušamo predstaviti izdelke, ki bi vam lahko bili zanimivi. Pri tem ne uporabljamo nobenega profiliranja ampak zgolj izbiramo ustrezne nabore prejemnikov za posamezna sporočila. Od tovrstnega komuniciranja se lahko kadarkoli odjavite s tem, da nam na naš elektronski naslov suzana@lontech.si pošljete "odjavo". 

Prijava na elektronske novice 
Na naši spletni strani www.lontech.si se lahko naročite tudi na prejemanje aktualnih ponudb, obvestil, nasvetov in informacij v zvezi z izdelki, ki jih nudimo v spletni trgovini. Elektronske novice se pošiljajo občasno. Privolitev za prejemanje elektronskih novic lahko kadarkoli prekličete, tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo "odjava" na naš elektronski naslov suzana@lontech.si. 

Vloge za zaposlitev
Občasno na naši spletni strani objavimo razpis za prosta delovna mesta, pri čemer iskalce zaposlitve pozivamo, da pošljejo vlogo za zaposlitev na naš elektronski naslov (jure@lontech.si ali suzana@lontech.si). Vaše osebne podatke, poslane z namenom prijave na razpisano delovno mesto, bomo obdelovali zgolj za namen izvedbe postopka izbire ustreznega kandidata in za namen kontaktiranja s kandidatom. Te podatke obdelujemo za čas izvedbe postopka in še 60 dni po končanem postopku izbire kandidata. 

Uporabniki vaših osebnih podatkov
Zavezujemo se, da vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim nepooblaščenim osebam brez vaše privolitve. Seznanjamo vas, da lahko posamezna opravila v zvezi z vašimi podatki zaupamo našim poslovnim partnerjem, ki vaše osebne podatke obdelujejo izključno v našem imenu ter v mejah našega pooblastila ter skladno z nameni, ki so opredeljeni v tej Izjavi o zasebnosti. Poslovni partnerji vaše posredovane podatke skrbno varujejo in ne hranijo na zalogo ter jih ne uporabljajo za lastne namene. 

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebni podatki lahko razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:
- dobaviteljem blaga, distributejem in pooblaščenim serviserjem
- ponudnikom poštnih/odpremnih storitev oz. dostavni službi za namen izvedbe vašega naročila
- računovodskemu servisu, odvetniškim pisarnam in drugim ponudbnikom pravnega in poslovnega svetovanja
- ponudniku informacijske tehnologije, administratorju in skrbniku spletne strani

Zavezujemo se, da niti mi, niti drugi uporabniki, vaših osebnih podatkov ne bodo posredovali ali prenesli v tretjo državo izven EU brez ustrezne zaščite. 

Varnost vaših osebnih podatkov
Obvezujemo se, da bodo vaši osebni podatki, pridobljeni preko spletnega mesta v celoti ostali hranjeni in varovani ter da bomo s pridobljenimi osebnimi podatki ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Vaši podatki so zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb. Osebni podatki pridobljeni za namen izvedbe spletnega nakupa ali oddani v obrazcu za povpraševanje se uporabljajo izključno za namen izvedbe naročila in dostave ter z vašo privolitvijo za prejemanje aktualnih ponudb, obvestil, nasvetov in informacij v zvezi z izdelki, ki jih nudimo v spletni trgovini.

Podatki so shranjeni v strežnikih z omejenim dostopom in so zaščiteni z geslom. Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, t.j. izpolnitve namena, za katerega so bili podatki zbrani, se podatki izbrišejo v 30 dneh.