Vračilo blaga:


Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico, da v 14 dneh ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer si lahko pomagate z obrazcem za odstop/vračilo ali napišete e-pošto z nedvoumno izjavo, ki jo lahko pošljete na kontaktni e-mail trgovina@lontech.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 14 dneh. Ponudnik vrne kupcu vsa opravljena plačila v zvezi s pogodbo najkasneje v roku 14 dni od prejetja vrnjenega blaga.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago v originalni embalaži, nerabljeno, nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku v 14 dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Če kupec vrača izdelke brez originalne embalaže ali je ta embalaža prekomerno uničena, oziroma če izdelek kaže znake uporabe, ki nakazujejo, da je bil uporabljan dlje in pogosteje kot bi bilo potrebno da se s preiskusom ugotovi vse njegove lastnosti, si ponudnik pridržuje pravico da zaračuna odškodnino, ki jo oceni z zapisnikom ob vračilu izdelka.

V primeru vračila dimniških kosov je potrebno le-te dobro zaščititi (kartonasta škatla ter dodaten stiropor/papir ob straneh) ali pa kose osebno dostaviti na podan naslov, saj je za morebitne poškodbe, nastale med transportom, odgovorna stranka.


Razen če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače, kupec nima pravice do odstopa od pogodbe:

- pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih kupca, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe
- pri pogodbah o dobavi avdio ali video posnetkov ali računalniških programov, če je kupec odprl varnostni pečat (če pečata ni, velja če je kupec odpakiral originalno embalažo)
- pri pogodbah o dobavi časopisov, revij in periodičnih publikacij
- pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo naročeno izrecno po naročilu kupca (npr. cevi, ki se jih reže na želeno dolžino)