Razmišljate o nakupu toplotne črpalke?

Energenti za ogrevanje, kot so npr. olje, plin, tako količinsko omejeni, pozneje naraščajo njihove cene. Da bi postali neodvisni od dogajanja na svetovnih trgih in bi bili brez skrbi, si z energijo iz naravnih virov zagotovite varno in varčno prihodnost. Ta energija je pred vašimi vrati ali bližnji okolici. Zakaj ga ne bi izkoristili?

Na izberite imate tri toplotne vire, in sicer vodo, zemljo ali zrak. Katerega izbrati? Tistega, ki ga imate na voljo in ima hkrati najvišjo povprečno letno temperaturo. 

S toplotno črpalko lahko ogrevate prostore ali pa samo sanitarno vodo.
 

Toplotne črpalke za SANITARNO VODO:

 • Varnost: Zmanjšajte stroške segrevanja sanitarne vode za več kot štirikrat.

 • Večfunkcionalnost: Toplotno črpalko lahko izkoristite tudi za hlajenje kleti, shrambe ali manjših prostorov.

 • Uporabnost čez vse leto: Uporabljajte jo celo leto ali jo priklopite na katerikoli ogrevalni kotel, saj imajo vse bojlerske sanitarne črpalke vgrajen cevni register.

 • Nezahtevno vzdrževanje: Z minimalnim vzdrževanjem zagotovite zanesljivo delovanje. Priporočljiv je le redni letni pregled s strani strokovnjakov.

 • Okolju prijazno: Zmanjšajte emisije za 62 % in s tem prispevajte k ohranjanju okolja.
   

Toplotne črpalke za OGREVANJE PROSTOROV:

 • Prihranek: Zmanjšajte stroške ogrevanja za 2-3 krat.

 • Brezskrbnost v kurilni sezoni: Nič dela s skladiščenjem drv ali olja. Čiščenje je nepotrebno.

 • Hlajenje prostorov: Določene toplotne črpalke omogočajo tudi hlajenje prostorov.

 • Subvencioniranje: Možnost subvencioniranja s strani Eko sklada.

Ekološko prijazno delovanje: Podpirajte okolju prijazno ogrevanje.

Za investicijo v toplotno črpalko lahko dobite tudi subvencijo s strani Eko sklada (ob izpolnjevanju vseh pogojev določenih s strani Eko sklada).


Kdaj boste prejeli subvencijo Eko sklada?

Nepovratno finančno spodbudo prejmete po tem, ko vam Eko sklad izda odločbo, s katero vam dodeli pravico do nepovratne finančne spodbude. Po novem je postopek krajši, od dneva oddaje vloge do prejema odločbe pa je načeloma krajša čakalna doba, kot je bila v prejšnjih razpisih. Izplačilo subvencije je predvideno v roku 60 dni po vročitvi odločbe.

Vlogi za subvencijo je potrebno nameniti posebno skrb. Pazite na pravilnost in popolnost oddane vloge, saj se bo v primeru naknadnega pošiljanja dokumentacije datum prejema subvencije preložil! V izogib nevšečnosti svetujemo preudarnost pri izpolnjevanju vloge.

Subvencija ima tudi določene pogoje. Med drugimi je določeno, da se toplotne črpalke ne smejo odstraniti najmanj 3 leta od dne izplačila. V primeru ugotovljene kršitve se vam lahko subvencija razveljavi oz. vračate sredstva Eko skladu. 


V primeru, da se odločite za nakup toplotne črpalke z montažo pri nas, Vam BREZPLAČNO pomagamo pri izpolnitvi vloge za Eko sklad. Z veseljem vam bomo svetovali. 

Preverite različne vrste toplotnih črpalk zdaj!