Odločite se za talno ogrevanje in privarčujte!

V zadnjem času se investitorji novogradnje ali tisti, ki obnavljajo svoja stanovanja/hiše, vedno bolj odločajo za talno ogrevanje, saj napram klasičnemu ogrevanju talno ogrevanje nudi varčnejše in bolj udobno bivanje.
Za talno ogrevanje se uporablja vir toplote iz kotla (plin, olje, drva, peleti), toplotne črpalke, električne energije ali celo iz sončnih kolektorjev. Toplota se prenaša s prenosnikom toplote, ki je običajno voda. Voda kroži s pomočjo črpalke ter tako segreva sistem talnega ogrevanja. Ta toplota sčasoma začne sevati skozi pohodno površino v bivalno okolje.
Vroča voda kroži po mreži cevi, ki pokrivajo celoten prostor. Omenjena mreža cevi enakomerno porazdeli oddajanje toplote od pohodne površine navzgor.
Talno ogrevanje ustvarja prijeten življenjski prostor, saj je toplota pri tleh, hladen zrak pa se zadržuje na višji ravni v prostoru. Takšna temperaturna porazdelitev velja za najbolj prijetno in je le eden od številnih prednosti talnega ogrevanja.
                                

Možnosti vgradnje:

Talno ogrevanje lahko vgradimo na dva načina - mokri način, kjer cevi za talno gretje položimo na plast toplotne in zvočne izolacije ter zalijemo s cementnim estrihom. Cementna plošča mora biti ločena od stene z robnim izolirnim trakom, kar omogoča raztezanje in krčenje estriha. Suhi način vgradnje pa je primeren predvsem za montažne granje in obstoječe starejše objekte. Pri suhi vgradnji uporabimo talne izolacijske plošče, kamor enostavno polagamo cevi za talno ogrevanje. Talno gretje je
Pri odločitvi za talno gretje je posebej pomembna tudi izbira talne obloge, saj je od te izbire odvisna izbira cevi, način polaganja, višina temperature ogrevalne vode, ipd. Ustrezajo materiali, ki so dobri prevodniki toplote. Najbolj primeren in najstarejši material je kamen oz. keramika, ki se večinoma uporablja v kopalnicah. Vedno bolj pogosto uporabljen material je tudi laminat, ki je v zadnjih letih nadomestil parket in je bolj primeren za talno gretje, je pa potrebno natančno upoštevati predpisano temperaturo polaganja, ki jo poda prodajalec.

Prednosti talnega ogrevanja:Enakomerna porazdelitev toplote
Temperatura pri talnem gretju je najvišja pri tleh, in pada z višino poti stropu, kar je najbolj ugodno, saj nam je v noge toplo, na višini obraza pa temperatura ni več tako visoka. Ko sedimo na tleh, tla niso vroča, imamo pa prijeten občutek topline in ugodja, saj tla ne oddajajo hladu, kar se dogaja pri radiatorskem ogrevanju, kjer gre topel zrak najprej pod strop.
Estetski vidik
Talno gretje ima zagotovo prednost tudi v estetiki, saj ni vidnih grelnih teles in omogoča veliko večji izkoristek prostora, kot pa radiatorsko ogrevanje. Polagamo ga po celem tlorisu prostora, ne glede na postavitev pohištva. Poleg tega talno ogrevanje ne zahteva nobenega čiščenja, medtem ko je prah v radiatorjih praktično nemogoče polonoma očistiti. Ker talno ogrevanje deluje na način sevanja, je gibanje zraka in s tem povezano dviganje prahu minimalno, kar je prednost tudi za ljudi z dihalnimi boleznimi in alergijami na prah. Večja je relativna vlažnost zraka v prostoru, in ni občutka suhega zraka, ki je značilen za radiatorsko ogrevanje.
Manjše izgube energije
Pri zračenju prostorov so pri uporabi talnega gretja izgube veliko manjše, kot pri radiatorjih, ki so nameščeni pod okni. Ker je grelna površina pri talnem gretju velika, je temperatura v prostoru lahko za 1-2° C nižja, kar po nekaterih izračunih pomeni 6 - 12 % prihranka pri energiji.

Naši monterji vam z dolgoletnimi izkušnjami zagotavljajo kvaliteten material priznanih proizvajalcev in strokovno polaganje, tako da so ob normalnem delovanju talnega gretja možnosti za okvare minimalne.

KLIKNITE TUKAJ in zahtevajte ponudbo!
TUKAJ pa najdete vse za talno ogrevanje.
Če bi radi še kašen nasvet v zvezi s talnim ogrevanjem, vam bomo z veseljem pomagali, saj nudimo brezplačno svetovanje na telefonski št. 031 303 988, ali na info@lontech.si.