Ste kdaj razmišljali, koliko pitne vode vsakodnevno po nepotrebnem steče v odtok? Ste se kdaj vprašali, kako bi lahko privarčevali in poskrbeli za manjši znesek na položnici za komunalni prispevek, hkrati pa naredili nekaj dobrega za naš planet?

Rešitev je na dlani - zbiranje deževnice!Rezervoarji ali zbiralniki za vodo vam omogočajo zbiranje deževnice, ki jo lahko uporabite za vsa hišna opravila, razen za pitje in pripravo vode.

Z namestitvijo zbiralnika lahko privarčujete tudi do 50 € mesečno, ker lahko občutno zmanjšate porabo vode iz vodovoda. Okvirna poraba vode znaša 150 l na dan na osebo. Od tega se le 4-5 % pitne vode porabi za kuhanje in pitje, ostalo pa za kopanje, prhanje, pomivanje, splakovanje WC-ja in pomivalne ter pralne stroje.  Za vse te naštete dejavnosti, ki so velik porabnik pitne vode, lahko kot alternativo uporabimo deževnico. Ena oseba bi lahko na dan prihranila 100 l vode, če bi jo zamenjala z deževnico.

Ste vedeli, da je pranje perila z deževnico veliko boljše od pranja z vodo iz vodovoda? Porabili boste manj pralnega praška, pralni učinek bo boljši, pozabite lahko na uporabo mehčalcev in sredstev proti nalaganju vodnega kamna v bobnu, saj deževnica ne vsebuje apnenca. Posebej primerna je tudi za zalivanje vašega vrta, ker ne vsebuje klora in je zato bolj prijazna do rastlin.Nakup rezervoarja je zato vsekakor odlična izbira. Odločite se lahko za rezervoar, ki ga vkopljete v zemljo in si zagotovite neodvisno oskrbo z vodo, posebej primeren je tak sistem tam, kjer ni javnega vodovoda.

Za izbiro prave velikosti so tu okvirni podatki:

zalivanje vrta: 1.000 - 3.500 l
zalivanje vrta, pranje avtomobilov, Wc splakovanje: 5.000 l
zalivanje vrta, pranje avtomobilov, Wc splakovanje, pralni stroj: 8.000 l
zalivanje vrta, pranje avtomobilov, Wc splakovanje, pralni stroj, pomivalni stroj: 12.000 l
zalivanje vrta, pranje avtomobilov, Wc splakovanje, pralni stroj, pomivalni stroj, prhanje: 20.000 l


Če pa želite deževnico uporabljati za zalivanje vrta, pranje avtomobila in ostala manjša opravila, pa si izberite prostostoječi zbiralnik vode, ki vam hkrati lahko služi kot odlična dekoracija pred vašim domom.

Preverite ponudbo rezervoarjev in razmislite, kašen potencial predstavlja deževnica za vse nas in naš planet!

 
Nudimo tudi montažo oz. vkop, pošljite nam povpraševanje ali pišite na info@lontech.si, lahko pa nas tudi pokličete na 031 303 988, veseli bomo vašega klica!
 

Kako izgleda vkop, pa si lahko pogledate na naši facebook strani, veseli bomo tudi vašega všečka! :)