Klimatska naprava je odlična izbira za vse, ki želite imeti večje udobje in boljšo kvaliteto zraka v prostoru. Ljudje smo nagnjeni k temu, da nas hitro zebe ali nam je prevroče. Zato je za ugodne bivalne in tudi delovne pogoje smiselno razmisliti o nakupu klimatske naprave, s katero se hladimo v poletnih mesecih, lahko pa nam služi tudi kot vir odrevanja pozimi.

Poznamo stenske, kasetne ali prenosne enote ter klimatske naprave v enojni ali multipli izvedbi (pri teh je mogoč priklop večih notranjih enot na eno zunanjo).

Pri namestitvi stenske klimatske naprave je potrebno upoštevati, da je notranja enota nameščena tako, da ne bo pihalo neposredno v ljudi v prostoru. Vendar so najsodobnejše klimatske naprave že tako pametne, da so opremljene s posebnimi funkcijami, ki zaznavajo, kje se nahajajo ljudje, in nas varujejo pred neposrednim prepihom. Obstajajo tudi klimatske naprave z ionizatorji zraka, ki poskrbijo za odstranjevanje prahu in drugih alergenov iz prostora, zato so take naprave odlična izbira za ljudi, ki so nagnjeni k alergijam ali imajo težave z dihali.

Klimatsko napravo izberemo glede na obliko prostorov, možnosti namestitve, razporeditev opreme v prostorih in tudi glede na to, v katerih prostorih se največ zadržujemo.  

Izračun potrebne moči hlajenja za vaš prostor:

površina prostora (m2) x 70 = _____ W
površina oken na sončni strani (m2) x 30 = _____ W
število oseb x 100 = _____ W
seštevek moči dodatnih izvorov toplote (W) x 1 = _____ W

potrebna moč hlajenja klimatske naprave (W)  = seštevek zgornjih postavk

Vir: www.gorenje.si    


Če želite klimatski napravi zagotoviti dolgo življenjsko dobo in dihati svež zrak, je izredno pomembno redno vzdrževanje klimatskih naprav. Klimatska naprava poleg hlajenja in gretja vedno opravlja tudi funkcijo filtriranja zraka, zato je tudi to dober razlog, da se vsaj enkrat letno naredi servis naprave.

Smo pooblaščeni serviser klimatskih naprav Gorenje zato lahko servis ali montažo naročite preko obrazca ali nas pokličete na telefonsko številko 031 303 988 - z veseljem vam bomo tudi svetovali pri nakupu.

TUKAJ si lahko ogledate klimatske naprave v ponudbi.


Za vse klimatske naprave nudimo tudi montažo. Cene v spletni trgovini so cene z 22% DDV. Pri nakupu klimatske naprave z montažo se fizičnim osebam obračuna 9,5% DDV + montaža.
Zahtevajte ponudbo!
Pošljite nam povpraševanje
ali pokličite Jureta na telefonsko številko 031 303 988 in pripravili vam bomo ponudbo, ki je ne boste mogli zavrniti!

Super cene klimatskih naprav z montažo